I en gennemsnitlige dansk bygning forsvinder op mod 48% af varmen ud gennem vinduerne. Med de rigtige gardiner kan du reducere dette tal med næste halvdelen og dermed opnå en væsentlig besparelse på din totale varmeregning, samtidig med at der skæres ned for CO2-udledningen.

Reducér varmetab med Dupli

Det særlige dobbelte plisségardin, Dupli gardinet, har lommer der skaber et lag af stillestående luft, som har en varmeisolerende effekt. Vælges et Dupli gardin med termofolie (mørklægning) er effekten optimal. Hvor stor besparelsen er, afhænger dog naturligvis mest af brugen. Er man eksempelvis god til at have gardinet trukket ned, når rummet er forladt, spares der mere på varmeregningen, end hvis vinduet er blottet. Af denne grund kan automatisk motorisering anbefales til denne type solafskærmning.

Automatisk motorisering får man ved at tilslutte en sol- og temperatursensor til sine elektriske gardiner. Med en sådan sensor reagerer gardinerne automatisk på solens intensitet og den udendørs temperatur. Dette betyder, at gardinerne selv kører fra og til for at lade mest mulig solvarme komme ind gennem vinduerne og efterfølgende holde på den inde i huset bag de isolerende Dupli gardiner.

Alt efter typen af vinduet, dets placering, størrelse og en række andre faktorer, kan du reducere dit varmetab med helt op til 46%. Hvor meget du kan forvente at spare, kan du finde ud af ved at bestille et gratis og uforpligtende besøg af Gardinmontøren i Aalborg.

Bedre indeklima – også om sommeren

Foruden at have en isolerende effekt om vinteren, har Dupli gardinet ligeledes en kølende effekt om sommeren. Afhængigt af typen, absorberes op til 78% af solens stråler i Dupli gardinet, og rummet holder således en sval og behagelig temperatur. At holde temperaturen jævn bidrager til et bedre indeklima, da studier viser, at mennesker trives bedst ved 20-22 ºC og ligeså væsentligt sover bedst ved 15-22 ºC.

Bedre akustik

Har du problemer med akustikken i fx store rum, er Dupli gardinet også ideelt. Ikke nok med at Dupli gardinet passer til alle former for vinduer – det absorberer, afhængigt af typen, ligeledes 45% af rumklangen og giver bedre akustik.

Mindre CO2

Varmeudgifter og CO2-udledning går hånd i hånd. Ved at reducere udgifterne til opvarmning (og nedkølning) reduceres også udledningen af CO2 fra energiproduktionen. Vil du reducere din egen CO2-udledning er Dupli gardinet et godt sted at starte.