Når du står og skal vælge nye gardiner til hjemmet eller kontoret, er det vigtigt, at gardinerne passer til vinduets form. For at gøre det lidt nemmere for dig, at finde frem til hvilken type solafskærmning der egner sig bedst til dine vinduer, har vi lavet en guide til, hvilke udfordringer og muligheder forskellige vinduesformer byder på.

 

< >

Panorama
Har du store vinduespartier eller panoramavinduer, kan det være en god idé, at vælge solafskærmning, som skærmer for indsynet fra nysgerrige blikke. Desuden betyder store vinduespartier ofte øget opvarmning om sommeren og nedkøling om vinteren i rummet samt øget lysindfald. Dette betyder, at solafskærmningen skal være effektiv til varme- og lysregulering, så du både kan udnytte gardinets isolerende effekt og nemt styre lysindfaldet.

Til panoramavinduer anbefaler vi bla. Lamelgardiner, eller et af de nye Klimagardiner.

< >

Til kip
Har du et vindue til kip, så er det oplagt at vælge et gardin, der er fleksibel nok til at dække vinduet helt op til kip, men samtidig syner flot. Det er også værd at overveje, om du ønsker de isolerende egenskaber, som mange af vores gardiner besidder, der holder på varmen om vinteren og holder rummet køligt om sommeren.

Til kipvinduer anbefaler vi bl.a Plisségardiner eller lamelgardiner.

 

< >

Standard
Det enkle vindue med dets åbne flade giver dig mange forskellige muligheder i forhold til solafskærmning. Vigtigst er dog at overveje, om der er behov for at begrænse indsynet fra gaden og naboerne eller om gardinets funktion primært er rent dekorativt. Åbner vinduet indad, har dette selvfølgelig også en betydning for valget af gardin.

< >

Dannebrog
Dannebrogsvinduer er et smukt og klassisk vindue, der giver rummet karakter. Dog kan de mange sprosser i vinduet betyde et begrænset lysindfald i rummet. Det vil derfor være oplagt at vælge en solafskærmning, der fylder mindst muligt, når det ikke er i brug og samtidig giver størst muligt lysindfald, når gardinet er i brug.

Til Dannebrogsvinduer anbefaler vi bla. Plisségardiner, Persienner eller Rullegardiner.

< >

Skråvindue
Ved skråvinduer er det vigtigt, at vælge den solafskærmningsløsning, som passer til dit behov. Tænk derfor over om: gardinet eksempelvis skal beskytte dig mod varmen, holde lyset ude, være energibesparende, kunne regulere dagslyset eller holde insekterne ude? Og er dit skråvindue eksempelvis placeret, så du ikke umiddelbart kan nå det, så er en motorstyret løsning det oplagte valg.

Til skråvinduer anbefaler vi bla. Lamelgardiner, Plisségardiner eller et af de nye Klimagardiner (Thermoplissé)